Vleermuiskasten

Wist u dat de meest algemene in Nederland voorkomende vleermuis, de gewone dwergvleermuis, 300 steekmuggen per nacht eet? Deze vleermuis past, met de vleugels opgevouwen, in een luciferdoosje!

Vleermuizen zijn vliegende zoogdieren, die in het donker leven. De meeste mensen zijn daarom niet erg bekend met deze diertjes. En dat terwijl het dus uiterst nuttige dieren zijn, omdat ze steekmuggen en andere insecten eten. Vleermuizen kunnen wel goed zien, maar voor het vangen van bijvoorbeeld die muggen gebruiken ze een systeem dat op sonar lijkt. Ze stoten hoge geluiden uit, die wij niet kunnen horen, en vangen die met hun oren op. Op die manier vormen ze een beeld van de omgeving en jagen ze op insecten.

Er komen verschillende soorten vleermuizen in Nederland voor. Sommige hiervan leven in bomen, anderen in gebouwen. Op plekken zonder oudere gebouwen of oudere bomen, kunnen vleermuizen moeilijk een plekje vinden om overdag te rusten. U kunt vleermuizen helpen door een vleermuiskast op te hangen. Rond de schemering kunt u dan de dieren rond zien vliegen in uw tuin of buurt!

DoornEco maakt handgemaakte vleermuiskasten. We hebben vleermuiskasten die geplaatst kunnen worden aan bomen of aan gebouwen. Bij uw kast krijgt u een lijstje met tips voor het ophangen van de kast, zodat de kans het grootst is dat vleermuizen intrek nemen in de kast.

Hieronder vindt een overzicht van deze handgemaakte vleermuiskasten, voor een zachte prijs.

 

Bekijk hier de product catalogus (pdf)

 

Interesse -> ga direct naar BESTELLEN of neem vrijblijvend contact met ons op.

Meerlaagse vleermuiskast VLE-M2

Vleermuiskast boom VLE-B