Vleermuiskasten PRO

DoornEco maakt handgemaakte houten vleermuiskasten, waaronder voor professioneel gebruik.

Vleermuizen kunnen zowel in bomen als in gebouwen leven. Alle vleermuizen in Nederland zijn beschermd onder de zogenaamde Flora- en faunawet. Vleermuiskasten kunnen worden gebruikt als alternatieve verblijfplaats. Ook zijn kasten zeer geschikt voor het realiseren van verblijfplaatsen in bijvoorbeeld jonge bossen. Omdat de kasten eenvoudig zijn te controleren op bewoning, zijn ze ook zeer goed te gebruiken voor onderzoek.

Als ecologisch advies- en onderzoeksbureau heeft DoornEco regelmatig te maken met het plaatsen van vleermuiskasten. Op basis van onze ervaringen is DoornEco tot de conclusie gekomen dat het beter kan. Daarom hebben wij besloten zelf handgemaakte houten vleermuiskasten te gaan maken. Deze zijn in praktische zin beter op te hangen. Voor concurrerende prijzen kunnen wij kasten aanbieden met meerdere lagen, wat een voor vleermuizen optimaal functionerende kast maakt. Ook zijn de kasten simpel te controleren op bewoning.

Doordat alle kasten met de hand worden gemaakt, kunnen maatwerk oplossingen worden aangeboden. DoornEco kan derhalve ook kraamkasten voor gewone dwergvleermuis leveren.

Voorbeelden van andere typen kasten die wij aanbieden zijn: vleermuiskast Boshamer, vleermuiskast Bekker, platte meerlaagse vleermuiskasten, etc. Hieronder een impressie van de vleermuiskasten die DoornEco maakt.

Op basis van de bestaande verblijfplaatsen in uw projectgebied kan DoornEco een passende kast leveren.

Interesse -> neem vrijblijvend contact met ons op.

Meerlaagse vleermuiskast VLE-M2

Vleermuiskast boom VLE-B